Specialisaties

 

Specialistische technieken
Nagelreparatie

nagelreparatie 1
Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel geheel of gedeeltelijk door een kunstnagel vervangen wordt.
Beschadiging kan verschillende oorzaken hebben, bijv. door stoten, inscheuren of verstoorde groei of mycose(schimmelinfectie).
Door de verstoorde groei komt het vetpolster omhoog en is de natuurlijke nagelwal verdwenen kan de nagel ingroeien.
Een gedeeltelijke nagelreparatie kan worden toegepast na nagelreparatieverwijdering van een likdoorn onder de nagel, na inscheuren nagelplaat, het verkeerd knippen van de nagelhoeken.
Bij een mycose nagel wordt de "zieke" nagel verwijderd en wordt er een nagel opgebouwd met Gel.( In de zomer wel zo prettig met open schoenen).

 

Nagelregulatie (orthonyxie)
Door middel van een nagelbeugel.ross fraser
Hierbij moet gekeken worden of de oorzaak aangeboren  of verworven is. Verworven betekend gekregen door oorzaken van buitenaf, bijv. verkeerd schoeisel en verstoorde afwikkeling van de voet. veranderde teenstand.
Orthonyxie omvat alle technieken die de nagel rechtzetten en verbeteren.
Erg Convexe nagels hebben de neiging tot ingroeien. Ze kunnen zelfs veertjezo rond krullen dat ze niet meer knipbaar zijn. De nagelkromming kan door middel van een nagelbeugel weer recht worden.Deze methode heeft een goed eindresultaat.
Er zijn draadbeugels en plakbeugels en een combinatie hiervan.
Ben u risico patiënt, vraag dan eerst uw huisarts voor toestemming!

 

Vilt - therapie
viltVilt - therapie is een tijdelijke oplossing. Het voorkomt tijdelijk te veel druk, onder de bal van de voet, onder de hiel of tussen, onder of op de tenen. Het beschermd tijdelijk pijnlijke plekken.
Steeds terugkomend eelt of likdoorns is een natuurlijke bescherming van uw lichaam op te veel druk.
Als de oorzaak het schoeisel is of verkeerde sokken, dan maak ik u hierop attent en vraag u als u hieraan wil meewerken om dit te veranderen. Blijft de klacht bestaan dan, zal ik u doorverwijzen naar vilt 1de podotherapeut, deze beoordeelt dan of uw voetstand afwijkt en of u verlichting zou kunnen krijgen door middel van drukverlagende of corrigerende zooltjes. De podotherapeut heeft geavanceerde apparatuur om de voetdruk te meten.

Schoenen zijn vaak te klein, hieronder verstaan we te smal bij de tenen ( in breedte), te spits ( de tenen worden tegen elkaar geperst) en te weinig ruimte in teenhoogte, hierdoor ontstaat scheef groei en druk op de gewrichten van de tenen. (likdoorn tussen de tenen).

Orthesiologie
ortheseDoel van een orthese is het verminderen van een bewegingsuitslag van het teengewricht.
Dit betekent dat scheefstaande tenen gecorrigeerd kunnen worden mits de teengewrichten nog beweeglijk zijn en ontlast kunnen worden als de teengewrichten niet meer beweeglijk zijn, door middel van een orthese.
Orthese is vervaardigd van siliconen  materiaal en heeft verschillende hardheden. Voor ieder probleem wordt gekeken welk materiaal, orthese 1Dit is maatwerk. Het is duurzaam en vriendelijk in gebruik en ontlast de pijnlijke plekken.

 

 

Oncologische Voetzorg
Bent u onder behandeling bij de oncoloog, dan is het belangrijk dat u mij dit vermeldt.
Door de behandeling met chemotherapie neemt u weerstand af.
De bloedwaarden geven aan wanneer de meest gunstige periode is om een voetbehandeling te doen.
Ook kunnen er bijwerkingen zijn van de behandeling met chemo die zich uiten aan uw voeten, van hand en voet syndroom tot nagelverkleuringen en verandering in groei tot neuropathie.
Samenwerking is dus uiterst belangrijk!